Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

NPSP, 62e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Verduurzamen van de leefomgeving met biocomposiet

De transformatie naar de circulaire economie vraagt om nieuwe, duurzame oplossingen. Dit geldt ook voor de bouwsector. De bouwsector in Nederland toont steeds meer interesse in biobased bouwmaterialen; materialen met biologische oorsprong die hergroeibaar zijn. Op het gebied van gevelbekleding bieden biobased materialen, zoals biocomposieten, veel potentie. Vanuit haar ambitie: “een leidende rol spelen in het verduurzamen van de leefomgeving” heeft NPSP een biocomposiet ontwikkeld, die voor meer dan 80% uit biobased en circulaire grondstoffen bestaat.

Afval bestaat niet

De basis van dit innovatief biocomposiet bestaat uit vezels die elders niet meer gebruikt kunnen worden, zoals reststromen uit de kledingindustrie, landbouw en landschap. Door het toepassen van deze vezels en een biohars, in plaats van op aardolie gebaseerde hars, ontstaat een biobased composiet met een zeer lage CO2 voetafdruk. Voor de productie hiervan, dat in Europa plaatsvindt,  wordt veel minder energie gebruikt dan bij materialen zoals glas, metaal en aluminium. Ook de grondstoffen zijn Europees.

Mooie oplossing

Duurzaamheid is belangrijk, maar het oog wil ook wat. Het biocomposiet bestaat onder andere uit natuurvezels die voor een natuurlijk en esthetisch design zorgen. De plaatmaterialen zijn ook in meerdere kleuren en diktes verkrijgbaar. Met de voordelen voor natuur en milieu, kan het nieuwe biocomposiet de branche versneld verduurzamen en daarmee aan de opkomende vraag van klanten voldoen.

NPSP

NPSP logo Amsterdam

Twitter LinkedIn

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact