Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

NO-AXE, 89e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Hout hakken zonder bijl

Niet met brute kracht, maar met een slim apparaat. De NO-AXE maakt dat je op een simpele en veilige manier hout kunt kloven, zonder daarbij een bijl te hoeven gebruiken.

De NO-AXE wil de makkelijkste en veiligste manier zijn om aanmaakhout te maken. Hout hakken kan best een gevaarlijk en fysiek zware klus zijn. Met de NO-AXE is een slim stuk gereedschap ontwikkeld waarmee je veilig en efficiënt hout kunt hakken. Het ambachtelijke stuk gereedschap volgt het principe van de omgekeerde bijl. Het product keert de werking van de bijl om: niet met de bijl op het hout, maar met het hout op de bijl. Je zet het hout rechtop op de NO-AXE en geeft er een klap op met een rubber hamer. Het resultaat: mooi gekloofd hout tot maximaal 20 centimeter met minder moeite en meer precisie.

Sociale productie

Na bestudering van de bestaande gereedschappen op de markt en hun eigenschappen waren de ontwikkelaars er van overtuigd dat het beter kon. Het resultaat van hun ontwikkeling, NO-AXE, is in 2018 geïntroduceerd en wordt deels gemaakt bij de sociale werkvoorziening van Coöperatie van Makers in Culemborg. Zowel vakmensen als consumenten maken gebruik van het slimme apparaat. Op vakbeurzen en via outdoorwinkels werd de NO-AXE al meer dan 1600 keer verkocht. Steeds meer mensen gaan voor de niet-bijl.

NO-AXE

Logo NO-AXECulemborg

Facebook

Website

Hand die met een NO-AXE hamer met blok hout

Arjan en Arjan van NO-AXE met een NO-AXE

Arjan en Arjan van NO-AXE

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact