Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

MyDiagnostick Medical BV, 43e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Gebruiksvriendelijk apparaat voor detectie van atriumfibrilleren

Het Maastrichtse bedrijf MyDiagnostick Medical BV heeft recentelijk een nieuw diagnostisch apparaat op de markt gebracht voor vroegtijdige detectie van atriumfibrilleren (AF). Atriumfibrilleren is op zich geen levensbedreigende hartconditie, maar hierdoor kunnen bloedklontertjes in het hart ontstaan die vervolgens een herseninfarct kunnen veroorzaken.

Staafje

De MyDiagnostick is een staafje dat zonder hulp van een arts het ECG kan meten en analyseren waardoor binnen een minuut kan worden bepaald of een patiënt atriumfibrilleren heeft of niet.

Geen elektroden

In tegenstelling tot de huidige Holters en ECG recorders is het niet nodig om huid elektroden te plakken en verbindingsdraden aan te sluiten. De MyDiagnostick is daarentegen intuïtief en zeer makkelijk in gebruik, schakelt automatisch aan, toont het resultaat (rood is AF) en gaat weer uit. Er zijn geen knoppen of parameters die van te voren ingesteld moeten worden waardoor de patiënt dit ook zelf thuis kan. Dit kan makkelijk meerdere keren per dag of over een lange periode worden herhaald waardoor de kans om AF te detecteren sterk toeneemt. Ook kan de MyDiagnostick worden ingezet om grote groepen mensen te screenen voor AF. Onderzoek wijst uit dat 16 op duizend nieuwe AF patiënten kunnen worden gevonden door de MyDiagnostick een minuut vast te houden b.v. tijdens de jaarlijkse griep vaccinatie.

Met dit innovatieve apparaat kan vroegtijdig atriumfibrilleren binnen 60 seconden worden gevonden waardoor patiënten kunnen worden behandeld en de kans op een beroerte significant afneemt.

MyDiagnostick Medical BV

Logo My Diagnostick Medical Maastricht

  LinkedIn YouTube

Website

MyDiagnostick ECG recorder

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact