Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Multi-Grip Europe, 77e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Multi-Grip – welkome efficiënte hulp bij tillen en verplaatsen

René Singels kreeg eind 2014 veel publiciteit als winnaar van de Arboprijs 2014 van vakbond FNV Bouw. Singels is de uitvinder van een eenvoudig hulpmiddel voor het rechtstaand tillen en dragen van bijvoorbeeld meubels, witgoed en bouwmaterialen. Resultaat is dat het de fysieke belasting aanzienlijk vermindert en het werk gemakkelijker maakt.

Multi-Grip, opvallend door eenvoud

Singels heeft in de meubelindustrie gewerkt en kwam daar op zijn idee. Maar hij ziet ook in andere branches toepassingen. In fysiek-belastende werksituaties zijn tilproblemen en rugklachten veelal de reden van arbeidsuitval. Tilhulpmiddelen zijn vaak onhandig in gebruik of te duur in aanschaf. De Multi-Grip daarentegen is zeer betaalbaar, eenvoudig in gebruik en mobiel. Door het ergonomisch ontwerp, het grote gebruiksgemak en functionaliteit, is dit arbeidsmiddel snel en vooral eenvoudig inzetbaar en breed toepasbaar bij tal van werkzaamheden waarbij zware of onhandelbare materialen en objecten getild en verplaatst dienen te worden, zoals meubels, maar ook deuren, kozijnen en andere grote onhandelbare objecten en materialen. Het gebruik van de tilassistent leidt tot een gezondere en veiligere werkomgeving. Naast de Arbo-prijs van FNV Bouw werd de tilassistent ook bekroond met de Veilig Werkt Beter Innovatie Award.

De Multi-Grip tilassistent is tot stand gekomen in samenspraak met Syntens Innovatiecentrum en Nederlands grootste innovatie en onderzoeksinstituut. Het arbeidsmiddel is CE gecertificeerd en bij Stork getest tot een belasting van 380 kilogram. Door verschillende organisaties als ARBOUW, Gezond Transport, Hovenierszaken en Cobouw is de MultiGrip beoordeeld als “arbovriendelijk hulpmiddel”. De Multi-Grip maakt het mogelijk om objecten / materialen te tillen volgens ISO en (Am.) NIOSH til-normering (National Institute for Occupational Safety and Health, VS).

Aanzienlijke kostenbesparing

Naast comfort en veiligheid levert de tilassistent een aanzienlijke kostenbesparing door verbeterde arbeidsomstandigheden en vermindering van werkuitval en arbeidsongeschiktheid.

Multi-Grip Europe

Logo Multi-Grip EuropeValkenswaard

 Website

Multigrip

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact