Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Mkb helpt innovaties van grote bedrijven versnellen

Zesde editie KVK Business Challenge in teken van Global Entepreneurship Summit

KVK Business challenge

KVK organiseert vanaf half april de zesde editie van de KVK Business Challenge. Dit programma brengt innovatie-vraagstukken van grote bedrijven en de innovatiekracht van het mkb samen. Het doel: samen vernieuwen en nieuwe business ontwikkelen. Deze editie staat geheel in het teken van de Global Entrepreneurship Summit die op 4 en 5 juni in Den Haag plaatsvindt.

Doel van de internationale zakentop is het vinden van oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen met behulp van innovatie en ondernemerschap. Innovatieve entrepreneurs kunnen met nieuwe technieken als AI, robotica, blockchain en big data een bijdrage leveren aan doorbraken op gebied van energie, gezondheid, voedselvoorziening, water en connectiviteit. Om mkb’ers met deze expertise te koppelen aan de uitdagingen van grote bedrijven werkt GES samen met KVK Business Challenge, het online innovatieplatform van de Kamer van Koophandel.

De challenges

Deze editie van de KVK Business Challenge zoeken oplossingen op uiteenlopende terreinen: Prorail wil toiletvoorzieningen kunnen bieden tijdens een incident op het spoor en de Nationale Politie zoekt naar nieuwe manieren om te achterhalen waar het geld blijft dat wordt verdiend aan illegale productie en verkoop van synthetische drugs. Andere deelnemers aan de GES-editie van KVK Business Challenge zijn onder meer UPS, Philips, KPN, De Goudse Verzekeringen, EY, Amsterdam Skills Centre, Avantium, Gaston Schul en SAS Institute.

Succesverhalen

De vorige edities van de KVK Business Challenge leverden al succesvolle samenwerkingen op. Verzekeraar Univé tekende onlangs een overeenkomst met een drietal partijen om verder te werken aan hun challenge: het verminderen van het aantal schoorsteenbranden. Accountantskantoor BDO ontwikkelt samen met twee partners de BDO AIR: een innovatieve robot die op basis van artificial intelligence auditrapporten kan genereren. Containerbedrijf Maersk start binnenkort een pilot om containers landinwaarts te volgen zonder GPS-tracking.

Platform op 15 april geopend

De GES-editie van KVK Business Challenge gaat op 15 april van start. Dan opent het online platform en kunnen bedrijven vier weken lang met elkaar in gesprek over de challenges. Daarna selecteren de uitdagers de meest veelbelovende partijen om een samenwerking aan te gaan. Op 5 juni kunnen zij elkaar live ontmoeten tijdens de een exclusieve bijeenkomst tijdens de Global Entrepreneurship Summit in Den Haag.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via KVK.nl/businesschallenge. Hier vind je ook meer informatie over het programma en de challenges.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact