Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Microsure, 53e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Microsurgical Robot voor minuscule ingrepen

Microsure is een spin-off van het Academisch Ziekenhuis Maastricht en de Technische Universiteit Eindhoven en biedt een robotisch platform waarmee de precisie van de chirurg wordt ondersteund. Hiermee is het mogelijk om zeer nauwkeurige operaties uit te voeren die met de hand niet mogelijk zijn, worden bestaande operatieprocedures verbeterd en komen meer behandelingen beschikbaar voor patiënten.

Robotarmen

De Microsurgical Robot System bestaat uit een aantal robotarmen met chirurgische accessoires en een bediening waarmee de chirurg nauwkeuriger kan opereren dan met de hand. De MSR zorgt ervoor dat alle trillingen en ongewenste bewegingen worden weg gefilterd.

Precisiewerk

Vanuit de kliniek kwam de vraag of er met behulp van robotische technologie een oplossing kon worden geboden voor de gelimiteerde precisie die chirurgen kunnen behalen tijdens zeer nauwkeurige ingrepen. Dit bepaalt namelijk de kwaliteit van hersteloperaties van kleine bloedvaten, zenuwen en lymfebanen. Bijvoorbeeld bij patiënten met ernstig letsel na verkeersongelukken of bij hersteloperaties na verwijdering van tumoren. Dit probleem wordt onderkend door zowel beroepsgroepen, patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars.

Uniek

De MSR is beschermd door een patent. Op dit moment zijn er geen soortgelijke commercieel verkrijgbare alternatieven. Een wereldwijde groep pioniers en key opinion leaders op het gebied van microchirurgie, ziet de oplossing van Microsure als het enige product dat de potentie heeft om een doorbraak te realiseren binnen de microchirurgie.

Microsure

Logo Microsure Eindhoven

Twitter LinkedIn

Website

Microsurgical Robot

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact