Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Mezuro BV, 27e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Mensen tellen met Mezuro

Hoeveel mensen waren er dit jaar met Koningsdag op de been? En waar komen ze vandaan? Als het aan Mezuro ligt, behoren schattingen van bezoekersaantallen straks volledig tot het verleden. Zij ontwikkelde namelijk een technologie die het aantal mensen in steden op basis van big data heel precies kan meten.

Mobiele telefonie

Mezuro verzamelt anonieme statistische gegevens afkomstig uit het mobiele communicatienetwerk van Vodafone, soms gecombineerd met data afkomstig van telcamera’s. Hierdoor beschikt het bedrijf over statistische informatie zoals uit welke woonplaats bezoekers afkomstig zijn en hoe mensen zich verplaatsen. Deze informatie is 24 x 7 x 365 beschikbaar, waardoor trends op langere termijn zichtbaar zijn.

Privacy

Bang voor inbreuk op hun privacy hoeven de mobiele bellers niet te zijn. Mezuro krijgt alleen anonieme en geaggregeerde tellingen van de provider. Hierdoor is deze informatie volstrekt anoniem en nooit te herleiden tot individuen. Een onafhankelijke gerenommeerde partij audit dit proces.

Nuttige informatie

De meetgegevens van Mezuro onderbouwen strategische beslissingen van bedrijven en overheden. In welke regio kan ik het beste adverteren voor mijn activiteiten? Waar is het nuttig een snelfietsroute aan te leggen? Welk evenement trekt de meeste bezoekers? Hoe effectief is koopzondag? Wat is het verzorgingsgebied van een stad? Met behulp van de informatie van Mezuro kunnen deze en nog veel meer vragen sneller en beter worden beantwoord. Het is niet meer nodig mensen hiervoor te interviewen, wat kostbaar is, en minder inzicht geeft. De dataverzameltechnologie is inmiddels gepatenteerd.

Mezuro BV

Logo Mezuro Susteren

 Twitter LinkedIn

Website

Menigte mensen tijdens een festival

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact