Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Meer vrijheid voor zorggezinnen

CloudCuddle in DFT

Veilig slapen voor ieder kind. Gezinnen met een gehandicapt kind kunnen vaak niet ergens anders overnachten, laat staan op vakantie gaan. Totdat CloudCuddle in 2017 het gelijknamige product ontwikkelde: een opblaasbare, compacte bedtent die een standaard eenpersoonsbed omtovert tot een veilige slaapplek. Deze innovatieve bedtent behaalde in 2019 een plaats in de KVK Innovatie Top 100. "Thuis slapen veel gehandicapte kinderen in een speciale bedbox, maar die zijn te groot en te zwaar om mee uit logeren te nemen", Lotte Leufkens, bedenker van de CloudCuddle in gesprek met Sophie Zimmerman van de Financiële Telegraaf (DFT).

Uitdagingen

Meervoudig beperkte kinderen en hun familie lopen tegen veel uitdagingen aan. Een daarvan is buitenshuis slapen. Lotte Leufkens (27) bedacht de CloudCuddle, een opblaasbare bedtent die van elk eenpersoonsbed een veilige slaapomgeving maakt.

Past in een weekendtas

„Thuis slapen veel gehandicapte kinderen in een speciale bedbox”, vertelt de jonge onderneemster. „Maar die zijn te groot en te zwaar om mee uit logeren te nemen en te duur om bijvoorbeeld een tweede bij opa en oma neer te zetten.” De CloudCuddle neemt die problemen weg. „Ons product bestaat uit een opblaasbaar frame in combinatie met supersterk gaas waardoor een soort tent ontstaat waar kinderen niet uit kunnen ontsnappen of zich aan kunnen bezeren. Het weegt maar drie kilo, past in een weekendtas en op vrijwel ieder eenpersoons matras.”

Leufkens bedacht het product met twee medestudenten naar aanleiding van een casus tijdens hun studie Werktuigbouwkunde waar de vader van een meervoudig gehandicapt zoontje de studenten uitdaagde oplossingen te bedenken voor de problemen waar hij en zijn gezin tegenaan liepen.

Prototype

Vier jaar na het eerste prototype zijn er bijna vierhonderd CloudCuddles verkocht. „We geven gezinnen hun bewegingsvrijheid terug; zorgen dat ze kunnen bijtanken door de zorg even uit te besteden of op vakantie te gaan.” Met de bedtent staat het bedrijf in de MKB Innovatie Top 100 van de KvK. Een tweede product is in ontwikkeling: een CloudCuddle Senior. „We kregen veel vraag vanuit de ouderenzorg, waar ze tegen dezelfde problemen aanlopen. We verwachten in september de eerste prototypes.”

Bron: De Financiële Telegraaf | DFT | Sophie Zimmerman

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact