Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

MavericksMade BV, 74e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

MOUNT brengt zorgverleners en patiënten dichter bij elkaar

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat 80% van het gesprek met de arts vergeten wordt. De resterende 20% wat je onthoudt, wordt vaak verkeerd opgeslagen. Dit levert gedurende het proces veel frustratie maar ook inefficiëntie op. MOUNT is een innovatieve start-up die schaalbare digitale keuzehulpen ontwikkelt voor de zorg. De visie van MOUNT is de zorg inzichtelijk en transparanter te maken. Dit doet MOUNT zodat de patiënt de behandelopties begrijpt; zijn keuze met de medisch specialist deelt en zij samen voor de best passende behandeling kiezen. In 2014 werd MOUNT met een keuzehulp voor stellen met een kinderwens, genomineerd voor de Value Based Healthcare Prize. Dit jaar werd MOUNT beloond de Zorginnovatie prijs 2016 (Izovator).

Unieke geautomatiseerde koppeling aan het EPD

De keuzehulp is uniek omdat het via een ‘API’(Application Programming Interface) gekoppeld is aan het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD), en is daarmee een onderdeel van het werkproces van de arts. Niet alleen patiënten, maar ook zorgverleners zijn met behulp van de digitale keuzehulp beter geïnformeerd. Nadat de patiënt de keuzehulp heeft doorlopen, worden de uitkomsten van de keuzehulp digitaal teruggeschreven en bewaard in het EPD. Zo is de informatie voor de zorgverlener eenduidig toegankelijk beschikbaar en wordt de informatie op de juiste plek gearchiveerd. Dit geeft de zorgverlener inzicht in de persoonlijk voorkeuren en overwegingen van zijn patiënt.

Technologie en innovatie

MOUNT is een gebruiksvriendelijke applicatie gekoppeld aan het EPD (Elektronisch Patiënten Dossier), die inzicht en transparantie geeft in de besluitvorming voor patiënten, artsen en zorginstellingen. De ontwikkelaars verbinden technologie met medische kennis en vertalen dit naar begrijpbare context. Zij slaan een brug tussen de vraag van de zorgmarkt en technologie samen met medici, medische tekstschrijvers, animators en IT’ers.

MavericksMade BV

Logo MavericksMade BV Amsterdam

Twitter 

Website

Weergave schermen MOUNT App op een tablet

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact