Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Maru Energy Saving Systems BV,
26e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Besparen op verlichting, maar nooit te weinig licht

Maru Elx daglichtregeling is een energiebesparend systeem dat door Maru Systems werd ontwikkeld en gepatenteerd. Het gepatenteerde Maru ELx systeem is een daglichtregeling voor bestaande lichtlijnen in een industriële omgeving. Het is ontwikkeld voor (bedrijfs)gebouwen die verlicht worden door TL-verlichting of LED-verlichting. Met dit systeem wordt de verlichting in deze gebouwen automatisch geregeld afgestemd op het binnentredende daglicht.

Daglichtsensor

Het systeem berekent voortdurend de hoeveelheid licht in een ruimte. Met behulp van een vooraf ingestelde daglichtsensor wordt de verlichting uitgeschakeld als er voldoende licht aanwezig is, of gaat de verlichting weer aan als dat nodig is. Hierdoor ontstaat een optimale balans tussen kunst- en daglicht.

Bestaande gebouwen en lichtlijnen

Maru Elx daglichtregeling is uitermate geschikt voor bestaande gebouwen en lichtlijnen. Het is eenvoudig te installeren en te demonteren. Omdat de sensoren het aantal vereiste Lux meten, is er altijd voldoende licht conform de geldende arbo-normen. Naast de energiebesparing van 40 tot 60%, levert het systeem ook een langere levensduur van de TL- of LED-verlichting en de armaturen op, omdat de verlichting wanneer mogelijk automatisch wordt uitgeschakeld.

Maru Energy Saving Systems BV

De Rijp

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Maru ELx systeem

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact