Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Maredo BV, 36e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Milieu- en energiebewuste onderhoudsmethode grasmat

Gebruikers van Golfbanen en andere sportvelden willen graag op een gezonde grasmat spelen. Daar is vaak veel kunstmest en bestrijdingsmiddelen voor nodig. Dit wordt echter in steeds meer landen aan banden gelegd. Er wordt naarstig gezocht naar noch betere mechanische onderhoudsmachines  waarbij de grasmat minimaal wordt belast en maximaal in conditie wordt gehouden. Maredo ontwikkelde een beluchtingscassette waardoor de grasmat gezonder blijft met minder ziekten en een sneller herstel. Dit verbetert de bespeelbaarheid en maakt het onderhoud minder milieubelastend.

Vilt uit grasmat verwijderen

De normale verticuteermachines die worden gebruikt om het vilt (= het afgestorven gras) uit het grasveld te verwijderen, richten vaak veel schade aan de grasmat aan. De schade moet naderhand hersteld worden  door extra kunstmest en/of groeistimulatoren aan te brengen. Deze verticuteermachines zijn uitgerust met roterende verticale messen die door de grasmat draaien en het vilt moeten uitsnijden. Maar omdat de omtreksnelheid te gering is wordt het vilt in plaats van uitgesneden, uit de grasmat getrokken, met veel schade aan de grasmat tot gevolg.

Beluchtingscassette

Maredo ontwikkelde een snelle beluchtingscassette die op een andere manier werkt. De beluchtingscassette kan o.a. aan een (green)maaimachine gekoppeld worden. Hierdoor ontstaat een snelle topbeluchter. Met speciale holle pennen kan op een snelle en schone manier vilt uit de toplaag worden gestoken waardoor de grasmat veel minder te lijden heeft. Bovendien is deze manier sneller, efficiënter en verbruikt de methode minder energie.

Maredo BV

Maredo logo Leersum

Facebook Twitter

Website

Maredo GT 230 Core Dethatcher

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact