Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Mampaey Offshore Industries, 71e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Automatisch afmeren van schepen

Bij het afmeren van schepen spelen veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie een grote rol. Afmeren is vandaag de dag nog steeds een arbeidsintensieve en gevaarlijke procedure waarbij veel brandstof wordt verbruikt en kostbare tijd verloren gaat. Sinds een aantal jaren is er een nieuwe methode om schepen af te meren: automooring. Hierbij worden schepen afgemeerd zonder trossen te gebruiken.

Intelligent dock locking system

Mampaey, opgericht in 1904 is een toonaangevend familiebedrijf op het gebied van mooring systemen en heeft altijd het voortouw genomen in het ontwikkelen van nieuwe innovatieve concepten. Hun laatste maritieme innovatie heet iDL: intelligent dock locking system. iDL is een automatisch afmeersysteem dat werkt met magneten. Robots met magneten maken connectie met de wand van het schip en houden het schip op zijn plaats. Dit systeem maakt snellere en veiligere afmeerprocedures mogelijk. Het is flexibel en modulair en kan worden gebruikt op schepen (ship-to-ship), terminals en havens (shore-to-ship). Het is het allereerste magnetisch systeem ter wereld, en de enige die een tri-pod opstelling heeft weten te creëren. Dit zorgt voor een veel compacter en flexibeler design.

Voordelen

De grootste pijlers waarop de waarde van dit systeem drijft, zijn veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie. Geen gevaarlijke handelingen meer met trossen waarbij mensen gevaar lopen. Hier gebeuren in elke industrie waar dit een onderdeel is veel ongelukken, vaak ook fataal. Automooring zorgt ervoor dat scheepsmotoren sneller uit kunnen en minder nodig zijn voor manoeuvreer acties. Hierdoor dalen brandstofverbruik en schadelijke uitstoot. Veel sneller afmeren leidt tot een waardeverhoging over de gehele supply chain; schepen kunnen sneller weer weg.

Waardering

Een mooie kers op de taart is de Technical Innovation Award tijdens de Seatrade Maritime Awards Asia in Hong Kong in 2017. Ook is Mampaey genomineerd voor de NMT Maritime Innovation Award 2018.

Mampaey Offshore Industries

Logo MampaeyDordrecht

Twitter LinkedIn YouTube

Website

Dock Locking system aan boord van een schip

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact