Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Machinefabriek Elcon BV, 12e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Eerste verticale automatische opdeelzaag ter wereld komt uit Nederland

De Elcon Advance²Quadra is de eerste verticale automatische opdeelzaag ter wereld. De bediener kan een vrij programmeerbaar opdeelpatroon uitvoeren door het drukken op slechts één enkele knop, van de ruwe plaat tot een eindproduct op maat. Deze verticale automatische opdeelzaag verwerkt plaatmateriaal van hout, kunststof of aluminium.

Gezondheid medewerker

Deze innovatie heeft in eerste instantie effect op de gezondheid van de bediener van de machine. Het zware tilwerk, gedeeltelijk boven het hoofd, van gezaagde stroken van en naar de machine vervalt volledig.

Besparing van grondstoffen

Doordat het opdeelpatroon vanuit een optimaliseringsprogramma direct in de machinebesturing ingelezen kan worden, kunnen de plaatmaterialen bovendien efficiënter en zonder bedieningsfouten worden verzaagd. Dit levert naast minder arbeid ook een aanzienlijke besparing van grondstoffen en dus geld op. De revolutionaire Elcon Advance²Quadra opdeelzaag is niet onopgemerkt gebleven en in ruim 25 landen te koop. De innovatie is beschermd met een inmiddels door het EOB verleend octrooi.

Machinefabriek Elcon BV

Leimuiden

Website

Advanced Quadra - Machinefabriek Elcon

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact