Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

MKB-Toppers

Ruud Koornstra:

Ooit riep onze huidige koningin publiekelijk: „De Nederlander bestaat niet.” Dit zorgde toen voor veel ophef. Vandaag zou ik willen zeggen: „Het bedrijfsleven bestaat niet.” Bedrijven zijn vaak de oorzaak van mondiale problemen. Maar steeds meer bedrijven manifesteren zich in hun doen en laten als de redders van de wereld. De noodzakelijke disruptieve innovatie komt bijna altijd uit het mkb. Daarmee zijn wij als Nederland wereldkampioen.

Innovaties in de schijnwerpers

Op 26 september kwam in Apeldoorn een selectie van deze kampioenen bij elkaar voor de jaarlijkse MKB Innovatie Top 100 van de Kamer van Koophandel. We zijn zo toe aan oplossingen en echte vernieuwing, maar het lijkt wel steeds moeilijker om innovatie ook echt te implementeren. Daarom is het mooi dat we de nummer 1, 2 en 3, Groasis, IBIS Power en Vandebron, weer even in de schijnwerpers kunnen zetten.

Buiten de gebaande paden denken

Bill Gates zei enige tijd geleden dat we wonderen nodig hebben om de grote gevolgen van de klimaatcrisis een halt toe te roepen. Hij daagt in het artikel juist mkb’ers uit om meer dan ooit buiten de gebaande paden te gaan denken en iets nieuws te gaan doen. Het is tijd voor disruptieve verandering en niets is zo sterk als een idee waarvoor de tijd gekomen is.

Bron: De Financiële Telegraaf / Ruud Koornstra

 

Ruud Koornstra

Foto: Dennis Dekker / Media Magneet

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact