Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

MG Energy Systems BV, 14e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Slimme, schaalbare en veilige energieopslag

MG Energy Systems opereert al 10 jaar als aanjager in de transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame bronnen. Dat doen zij met de ontwikkeling van een innovatieve systemen voor energieopslag (denk: krachtige batterijen/accu’s). De technologie van dit Friese bedrijf vindt zijn weg over de hele wereld. Van een superjacht in Italië tot een ziekenhuis in Mali. Van een elektrische sportauto tot de snelste zonneboot ter wereld. De innovaties in de producten zit voornamelijk in schaalbaarheid, veiligheid en het slim omgaan met energie.

Zonneboot

Over die zonneboot. Dat is een mooi voorbeeld van dat de energieopslagsystemen van MG Energy Systems ook echt vernieuwend zijn. Het bedrijf ontwikkelde namelijk de snelste elektrische zonneboot ter wereld (49 kilomer per uur!) waarmee ze deelnemen aan internationale evenementen om te laten zien wat er mogelijk is met duurzame energie. Achter deze prestatie schuilt de ware drijfveer van Mark Scholten en Gerard van der Schaar. De oprichters en eigenaren van MG Energy Systems hebben een gezamenlijke passie voor techniek en duurzame energie. De ontwikkeling van energieopslagsystemen is essentieel voor de energietransitie.

Energietransitie

De producten van MG Energy Systems zijn verkrijgbaar via een groeiend wereldwijd dealernetwerk van Europa tot Amerika en Australië tot Afrika. Ze vinden hun weg naar allerlei toepassingen in de maritieme, solar / off-grid en industriële sector. Wat er ook maar nodig is: hoog vermogen, licht gewicht, grote energieopslag en betrouwbaarheid onder extreme omstandigheden. De ondernemers blijven onvermoeibaar werken aan de grootste uitdaging van de energietransitie: hoe kun je grote hoeveelheden hernieuwbare energie bewaren en weer gebruiken waar en wanneer dat nodig is.

MG Energy Systems BV

Logo MG Energy SystemsLeeuwarden

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Energieopslagsystemen tegen blauwe achtergrond met zonnepaneel

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact