Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

MDS BV, 40e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

NoseTubes: ademhalen wordt makkelijker

De NoseTube is een buisje dat neusopeningen verwijdt en ademhalen makkelijker maakt tijdens het slapen. Dit zorgt voor een betere nachtrust. De NoseTube is bedacht door een gebruiker en is in samenwerking met haar KNO Arts, Tjipco van der Laan, van het Deventer Ziekenhuis en MDS BV verder ontwikkeld. Het product is in 3 à 4 jaar ontwikkeld en is sinds september 2014 op de markt verkrijgbaar.

Waarom bestaande oplossingen niet werken

De uitdaging voor mensen met een nauwe neusingang is dat er onvoldoende lucht in de neusholte komt. Hierdoor kan men onnodig wakker worden of gaan snurken. Bestaande producten die pretenderen de neus geopend te houden tijdens het slapen, boden niet voldoende uitkomst of vielen tijdens het slapen uit de neus. Een alternatief hiervoor is een operatie, maar dit biedt niet in alle gevallen uitkomst. Daarbij is een operatie niet altijd zonder risico’s. Samen met haar KNO-arts en het bedrijf MDS is NoseTube ontwikkeld. Door met NoseTubes te slapen, blijft de neusingang geopend waarbij men een optimale neusademhaling heeft. Ook mensen met OSAS en CPAP – ook wel slaapapneu genoemd- kunnen voordelen ervaren door gebruik te maken van de NoseTube.

NoseTubes goes international

Inmiddels ontvangt MDS BV bestellingen uit het hele land en worden de NoseTubes aanbevolen door KNO artsen in het binnen- en buitenland. MDS BV is haar business daarom aan het uitrollen over de grens, onder andere in België, Duitsland en Amerika.

MDS BV

Logo MDS BV / Nose Tubes Haren

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Website

NoseTubes

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact