Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Lumeco BV, 21e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Licht met een lach

Lumeco is een verlichtingsbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het ombouwen van TL armaturen naar LED. Daarvoor hebben zij de LED TL PRO renovatieset ontwikkeld. Een product dat zorgt voor energiebesparing en dus kostenreductie. Bovendien wordt het werk uitgevoerd door mensen met een arbeidshandicap zodat het bedrijf een bijdrage levert aan integratie en maatschappelijk welzijn.

Energiebesparing

Met de LED TL PRO worden bestaande traditionele armaturen voor TL buizen omgebouwd zodat ze geschikt zijn voor LED. De elektronisch aansturing van de LED’s worden extern in het armatuur geplaatst. Daardoor wordt de levensduur verlengd naar 100.000 uur. Het gebruik van LED zorgt voor een energiebesparing van 65%. Door de TL armaturen om te bouwen in plaats van volledig te vervangen is de terugverdientijd 2 tot 3 jaar in plaats van gemiddeld 8 jaar. Daarbij wordt ook de afvalstroom geminimaliseerd. Voor Lumeco is nog heel wat werk te doen omdat in Nederland naar schatting zo’n 100 miljoen traditionele TL buizen hangen!

Social Enterprise

Bij Lumeco is winst behalen niet het enige doel. Zij nemen ook hun maatschappelijke verantwoordelijkheid door zich in te zetten voor hun mensen, voor andere betrokkenen bij het bedrijf en voor de samenleving om hen heen. Bij de installatie van hun duurzame verlichting zetten zij collega’s van sociale werkvoorzieningen in. Zij creëren daarmee social return én social return on investment.

Lumeco BV

Logo Lumeco BV Hendrik-Ido-Ambacht

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Website

LED TL PRO

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact