Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Ledger Leopard, 19e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Blockchain in de kraamzorg

Blockchaintechnologie. Voor velen vooral bekend van de cryptomunten. Maar geschikt voor veel meer toepassingen in allerlei sectoren. Met Mijn Zorg Log, een app die werkt met blockchaintechnologie, realiseerde Ledger Leopard de eerste, grote, werkende blockchaintoepassing in de zorg. De onderneming deed dit in samenwerking met het Zorginstituut en zorgverzekeraar VGZ. Om te onderzoeken wat de mogelijkheden van blockchaintechnologie in de zorg zijn. Maar ook om te zorgen dat een patiënt meer controle over zijn eigen zorggegevens krijgt.

Kraamzorg

De eerste proef met Mijn Zorg Log is met drie kraamzorginstellingen. Dit werkt als volgt. Een jonge moeder krijgt een budget van kraamzorguren. Kraamverzorgers leggen hun uren direct na een bezoek vast in de app. De jonge moeder accordeert deze uren vervolgens met de app. Ze bepaalt zelf wie haar zorggegevens mag inzien. Er is direct inzicht in de resterende kraamzorguren en controle achteraf is niet noodzakelijk. Hierdoor zijn minder administratieve handelingen nodig en gaat het hele proces een stukken sneller en dus goedkoper.

Blockchaintechnologie

In 2017 won Ledger Leopard met Mijn Zorg Log de Computable Award voor het beste ICT-project in de zorg. Enkele belangrijke kenmerken van blockchaintechnologie spelen een belangrijke rol in het succes van deze app. Ten eerste is de gebruiker eigen baas over zijn data. Ten tweede is data onweerlegbaar en onveranderbaar vastgelegd. En ten slotte werkt dit veilig, snel, efficiënt en goedkoop. De verwachting is dat er nog vele (zorg)toepassingen met blockchaintechnologie gaan volgen.

Ledger Leopard

LedgerLeopard logo 's-Gravenhage

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Website

Schematische tekening van een moeder met een baby, achtergrond zwart

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact