Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Laevo, 75e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Met draagbare rug- en borststeun energieker werken zonder rugpijn

De Laevo is een draagbare rug- en borststeun, die voorovergebogen werk en bukken verlicht. Bij het gebruik van de Laevo neemt de fysieke belasting bewezen af. Bijvoorbeeld bij een 40-graden voorovergebogen werktaak neemt de volhoudtijd van de taak met een factor 3 toe en neemt de spieractiviteit in de rug met 40 procent af. Door minder spieractiviteit en druk op de wervels nemen rugklachten af. Hierdoor neemt de productiviteit toe en blijven medewerkers duurzaam inzetbaar. Naast gezonde werknemers levert dit dalende verzuim- en zorgkosten op.

Lage rugklachten

10% van alle werknemers in Nederland werkt regelmatig in een ongemakkelijke houding. Dat levert jaarlijks 7,2 miljoen verzuimdagen op door lage rugklachten en de schattingen aan maatschappelijke kosten ervan  variëren van 5-10 miljard euro.

Werk in voorovergebogen houding

Bescherming van de rug is in verschillende branches van groot belang. Zorgverleners en mantelzorgers moeten langdurig kunnen zorgen aan bed, vaak in een voorovergebogen houding. Ook in de industrie zijn er fysieke beroepen met hoge rugbelasting en een voorovergebogen houding, zoals in de logistiek (orderpicking) en machinebediening. Een medewerker kan een Laevo meenemen van werkplek naar werkplek, van taak naar taak.

Effectief

Er zijn commercieel geen alternatieve exoskeletten of houdingsondersteuningen beschikbaar met eenzelfde effectiviteit, eenvoudige implementatie, comfort, vrijheid van bewegen en gebruikersacceptatie.

Laevo

Logo LaevoDelft

 Facebook Twitter LinkedIn

Website

Demonstratie van draagbare rug- en borststeun

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact