Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

LG Sonic BV, 19e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Geluidsgolven op maat maken water algenvrij

Het bedrijf LG Sonic BV uit Zoetermeer gaat blauwalgen op een milieuvriendelijke en chemicaliënvrije manier te lijf. Daarvoor hebben zij de MPC-Buoy ontwikkeld. De MPC-Buoy werkt met ultrasone technologie, is een op zonne-energie gedreven systeem en werkt ook goed bij het behandelen van grote wateroppervlakten. Dat maakt de MPC-Buoy innovatief en prima inzetbaar om algengroei in meren en drinkwaterreservoirs te bestrijden.

Ultrasone technologie

MPC staat voor Monitor, Predict en Control. Het is de eerste technologie die met sensoren realtime data aanlevert over de aanwezige algengroei en de waterkwaliteit. Denk aan temperatuur, zuurstofgehalte en zuurgraad. Op basis van deze gegevens wordt de behandeling met ultrasone technologie aangepast aan het type algen dat in het water groeit. De behandeling van het water is daardoor altijd effectief. De klant kan de voortgang van de behandeling gemakkelijk digitaal volgen.

Innovatief

De MPC-Buoy verwijdert 90% van de aanwezige algen, voorkomt nieuwe aanwas en verlaagt de TSS en pH waarden van het water zonder het ecosysteem te verstoren. LG Sonic BV heeft met de MPC-Buoy verschillende internationale innovatieprijzen gewonnen zoals de juryprijs van de Shell LiveWIRE Award.

LG Sonic BV

Logo LG Sound Zoetermeer

Facebook Twitter LinkedIn

Website

MPC-Buoy in meer met uitleg werking

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact