Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

KvK presenteert MKB Innovatie Top 2016

100 concrete innovaties van het Nederlandse mkb

Op 5 juli 2016 zijn de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland bekend gemaakt door de Kamer van Koophandel. Een panel van innovatie-experts maakte deze selectie uit meer dan 300 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse MKB Innovatie Top 100. Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.

Dag van de Innovatie

Op 29 september 2016 maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de MKB Innovatie Top 100 bekend, tijdens de Dag van de Innovatie. Dan is ook duidelijk welk bedrijf in 2016 de nummer 1 positie inneemt en zich het meest innovatieve bedrijf van Nederland mag noemen.

Ruud Koornstra, premier van oplossingen in het Innovatiekabinet: “Waarde creëren gaat verder dan innovatie. Dat is elkaar helpen verder te komen. Innovatie gaat niet om geld verdienen maar om het behouden van de aardkloot.

Innovatie zorgt voor groei

Innovatieve ondernemers strijden elk jaar voor een plaats in de MKB Innovatie Top 100. En niet zonder reden: uit onderzoek van de Kamer van Koophandel onder de bedrijven die de afgelopen jaren in de Top 100 hebben gestaan, blijkt dat innovatie zorgt voor groei. Alle Top 100 bedrijven zagen hun winst toenemen, namen extra personeel aan en werden internationaal actiever. Hierdoor is een plek in de MKB Innovatie Top 100 een goede graadmeter voor succes gebleken. In de Top 100 van 2016 is de provincie Noord-Brabant met maar liefst 25 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door de provincie Noord-Holland (22) en de provincie Zuid-Holland (19). De meeste innovaties, namelijk 21, zijn afkomstig uit de sector Industrie.

Kracht van het initiatief

Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het Nederlandse mkb in staat is.

De MKB Innovatie Top 100 2016 werd gepresenteerd door de Kamer van Koophandel, in samenwerking met De Financiële Telegraaf, Atradius, Capgemini, NLO, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en TNO.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact