Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Koese Engineering BV, 13e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Meerdere dicht bij elkaar liggende gaten tegelijk boren

Uitvinder en vrijdenker Kees Koese uit Winterswijk ontwierp al eens zijn eigen 3d printer, die nu onder de naam Opiliones verkocht worden. Nu heeft hij een flexibel en modulair meervoudig tapsysteem bedacht. Het is een tapkop, waarbij je meerdere dicht bij elkaar liggende schroefdraden tegelijk en zeer snel kunt tappen in één product.  Deze oplossing maakt het mogelijk om grote aantallen gaten gelijktijdig en dicht bij elkaar te tappen.

Slimme boor/aandrijfasverbinding

Het bedrijf speelt met deze vinding in op de trend dat de series producten kleiner worden en de productvariatie groter. Ook is een belangrijke stap gezet in de richting van miniaturisering. Bij de huidige meerspillige boormachines kunnen boren niet dicht bij elkaar worden geplaatst. Koese heeft een slimme boor/aandrijfasverbinding bedacht waardoor breedtes van slechts 0,2 mm tussen de boorgaten mogelijk zijn. Ook kunnen de boren vervangen worden door schroevendraaiers. Dit aandrijfplatform is geschikt voor meerspillig boren, tappen, ruimen en schroeven.

Must have

Deze vinding heeft al diverse industriële toepassingen gevonden. Vele referenties aanwezig! De techniek kan bij voorbeeld gebruikt worden voor de producenten van aardingsblokken. Niet 10 losse tap-eenheden maar 1 tapkop met alle benodigde tappen. Voor de algemene metaalbedrijven is dit een 'must have' voor hun sterk wisselende productie en tendens naar kleinere series die snel wisselen.

Koese Engineering BV

Logo Koese EngineeringWinterswijk

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact