Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Kennis Transport & Logistics BV,
94e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Efficiënt vervoeren speciale machines

Het beavertaillift concept is een innovatieve opbouw van conventionele vrachtwagens, waarmee speciale machines vervoerd kunnen worden. Het concept is ontwikkeld om deze machines te kunnen vervoeren in vrachtauto's voor groupagetransport met als doel om ladingstromen te kunnen bundelen en voertuigkilometers en daarmee schadelijke uitstoot voor het milieu te verminderen.

Geen speciaal transport nodig

Door een ingenieus systeem met een beweegbaar deel van de laadvloer kunnen machines via een kleine hellingshoek in normale vrachtwagens met zeilopbouw geladen en gelost worden. Het gaat om machines waarvoor normaal gesproken speciaal transport is vereist. Machines, zoals hoogwerkers kunnen via een geringe hellingshoek in de vrachtauto gereden worden. Het concept is geschikt voor zowel trekker-oplegger als motorwagen-aanhanger combinaties.

Flinke daling CO-2 uitstoot

De conventionele laadvloer van de nieuwe vrachtwagens zorgt ervoor dat er geen speciaal transport is vereist om deze machines te vervoeren. Ze worden gecombineerd met normale groupagezendingen, zoals palletzendingen en andere normale handelsgoederen. Het bundelen van ladingstromen levert een significante daling op van voertuigkilometers. De capaciteit van auto's wordt beter benut (zowel heen als retour) en de daling van het aantal voertuigkilometers zorgt voor een flinke daling van CO-2 uitstoot en andere milieubelastende stoffen.

Kennis Transport & Logistics BV

Breda

Website

Beavertail in actie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact