Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

KVK presenteert MKB Innovatie Top 100 2018

Noord-Holland en ICT-sector aan kop in lijst van 100 concrete innovaties

De provincies Zuid- en Noord-Holland en de sector ICT zijn sterk vertegenwoordigd in de MKB Innovatie Top 100, een lijst met de meest innovatieve bedrijven uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Dat maakt KVK 25 juni 2018 bekend, in het bijzijn van de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer.

Noord-Holland is met 26 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Zuid-Holland met 25 en Noord-Brabant met 16 bedrijven. Na de ICT-sector zijn de meeste innovaties afkomstig uit de sectoren food & agro, health en industrie. De bouw in het Oosten van Nederland (met zes bedrijven) doet het opvallend goed, terwijl Noord-Holland eruit springt met vijf bedrijven in de food & agro. De meeste innovaties in de zorgsector vindt men in Zuid-Holland (6).

250 inzendingen

Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit 250 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse MKB Innovatie Top 100.  Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.

Innovatie zorgt voor groei

Innovatieve ondernemers strijden elk jaar voor een plaats in de MKB Innovatie Top 100. En niet zonder reden: uit onderzoek van KVK onder de bedrijven die de afgelopen jaren in de Top 100 hebben gestaan, blijkt dat innovatie zorgt voor groei. Alle Top 100-bedrijven zagen hun winst toenemen, namen extra personeel aan en werden internationaal actiever. Hierdoor is een plek in de MKB Innovatie Top 100 een goede graadmeter voor succes gebleken.

Op 26 september maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de MKB Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf in 2018 de nummer 1 positie inneemt en zich het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen.

Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het Nederlandse mkb in staat is. Bekijk de complete lijst in alfabetische volgorde

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact