Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Itter, 43e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Mensarm productieproces

Futurion is de fabriek van de toekomst en laat zien waar de maakindustrie naartoe gaat. Een mensarm productieproces in een duurzaam gebouw en zo veel mogelijk energieneutrale productie.

Aorta

De interne logistiek wordt volledig geautomatiseerd via een centrale aorta die magazijn, productie, werkvoorbereiding en kantoor met elkaar verbindt. De klant bestelt via de computer en vervolgens gaan alle 'robotjes' aan het werk en maken de bestelling gereed. Innovatief is de productie van hoogwaardige metaalproducten die mensarm 'lean' worden geproduceerd in hoogwaardige en -bewerkelijke enkelstuks.

Lean produceren in enkelstuks

Tot nu zijn manarme productiestraten vooral gericht op grootserie-fabricage en niet op enkelstuks of prototype bouw. Met Futurion wordt het produceren in enkelstuks rendabel.

Bedrijfsprocessen

Innovatief produceren hangt direct samen met het organiseren van de bedrijfsprocessen. Het productieproces is op afstand te beheren en te controleren. Medewerkers zijn niet meer gebonden aan een werkplek, maar kunnen op alle machines een taak uitvoeren.

Itter

Hardenberg

Website

Montagelijn bij Itter

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact