Formulier wordt verzonden, dit kan even duren onderbreek het proces niet. Klik hier om te annuleren
Naar KVK.nl
088 585 22 22 

Intense BV, 57e plaats KVK Innovatie Top 100 2021

Programma herkent fraude en stress via toetsenbord

Het ritme van je aanslagen op het toetsenbord en de snelheid waarmee je je muis beweegt vertellen veel over wie je bent, hoe je je voelt en wat je intenties zijn. Intense BV haalt die informatie uit het typgedrag, dankzij kunstmatige intelligentie en data science en zet die in voor twee toepassingen: fraude opsporen tijdens tentamens en stress op de werkvloer herkennen.

Huidige anti-fraudesoftware bij online tentamens is ineffectief, doet inbreuk op de privacy en leidt de student af. Intense kan ook fraude opsporen, maar slecht op basis van een klein beetje data. Het “ziet” of de student overtypt van een spiekbriefje of zich anderszins frauduleus gedraagt. Dit geeft de docent de controle en slechts de studenten die willen spieken hebben er last van.

Inzicht in mentaal welzijn

Dezelfde technieken kunnen ook stress bij werknemers herkennen. Al jaren heeft werkstress een vernietigend effect op de samenleving en de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Het is momenteel de voornaamste reden voor verzuim. Intense geeft medewerkers aan de hand van hun typgedrag inzicht in hun mentale welzijn en handvatten om in te grijpen. Door vermoeidheid en stress verandert namelijk niet alleen je humeur, maar ook je typgedrag.

De ontwikkelaar werkt nauw samen met kennisinstellingen als de Technische Universiteit Eindhoven en Jheronimus Academy of Data Science in ’s-Hertogenbosch. Het bedrijf wil wereldleider worden op  het gebied van keystroke dynamics. Met deze technologie won Intense onder andere de TU/e Contest en de ASML Makers Award.

Intense BV

Intense  logoEindhoven

Website

Intense artboard

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
KVK logo
088 585 22 22 Contact