Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Instral BV, 88e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Instral BV gaat op slimme manier stofproblemen te lijf

Met elkaar problemen aanpakken die andere bedrijven niet kunnen of willen oplossen. Dat is de uitdaging van Nils Janbroers, oprichter van Instral. Instral is o.a. gespecialiseerd in het oplossen van stofproblemen. Eind 2010 begon Janbroers voor zichzelf om kleinschalig, doelgericht vraagstukken aan te pakken, maatwerk waarbij de klant en het probleem centraal staan!

Hulpvraag leidt tot innovatie

De hulpvraag om de luchtkwaliteit in de stad Boekarest te verbeteren stond aan het begin van de ontwikkeling van een hele serie innovatieve stofbestrijdingsmiddelen van Instral. Janbroers werd gevraagd om een snelle oplossing te bedenken voor dit gezondheidsprobleem. Het lukte om een milieuvriendelijk product te ontwikkelen dat stofdeeltjes bindt. Instral kon zo snel het acute probleem indammen. Inmiddels is in 6 jaar tijd een hele serie aan slimme, milieuvriendelijke middelen ingezet voor diverse sectoren en probleemgebieden. Steeds is maatwerk nodig om het probleem goed aan te pakken, maar er is zoveel kennis en ervaring aanwezig dat “elk probleem oplosbaar is”. In 2015 werd het bedrijf onderscheiden als het meest innovatieve bedrijf van Flevoland. De “Flevopenning Innovatie” werd uitgereikt voor het baanbrekende onderzoek voor de ontwikkeling van C-Force AGRI. Met dit middel kan niet alleen stofoverlast in de landbouw tegen worden gegaan, het middel beschermt ook de grond tegen snelle uitdroging. En dit is in vele gebieden op de aarde een belangrijk winstpunt voor voedselproblemen.

Innovatieregeling meer dan welkom

Instral kreeg subsidie vanuit de Technologische MKB Innovatie-regeling (TMI) en deze was zeer welkom. Deze regeling maakte het mogelijk om de ontwikkeling van de stofpreventie producten aanzienlijk te versnellen. Na anderhalf jaar research- en testwerk lukte het om een veilige en milieuvriendelijke oplossingen te vinden die toepasbaar zijn in tal van sectoren zoals landbouw, recycling, bulkoverslag, wegenbouw en mijnbouw.

Instral BV

Instral logo Lelystad

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Reageerbuisjes

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact