Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Live Adviesdagen

AquaFox Nederland BV

AquaFox systeem

Naam bedrijf AquaFox Nederland BV
KVK nummer 27252995
Website www.aquafox.nl
Extra website
Beschrijving innovatie Een perfect biertje tappen lijkt niet ingewikkeld maar daar komt meer bij kijken dan je aanvankelijk zou denken. Niet alleen het tappen zelf moet goed gebeuren maar ook moet het glas onbeschadigd en perfect schoon zijn. Dit alles heeft een groot effect op de bierschuimkraag. Deze onschuldige laag schuim vervult namelijk 2 belangrijke rollen. Het beschermt het bier van de zuurstof in de lucht. Zonder deze beschermlaag gaat het bier reageren waardoor het zijn smaak verliest, dit wordt ook wel een dood biertje genoemd. Daarnaast zorgt de schuimkraag ook dat het koolzuur in het bier blijft waardoor het fris blijft smaken.

Om te zorgen dat de bierschuimkraag lang blijft staan dient het glas perfect schoon te zijn en zonder beschadigingen. Daarom worden bierglazen altijd nat gespoeld in de spoelbak met koud water en zeep. Belangrijk hierbij is dat het water regelmatig wordt ververst en dat er voldoende zeep aanwezig is in de spoelbak. In een conventionele spoelbak gebeurt dit door de waterkraan een klein beetje open te zetten en handmatig zeep toe te voegen. Het nadeel hiervan is dat er nooit juist wordt ververst. Of er nu veel glazen of weinig glazen worden gereinigd, de verversing blijft gelijk.

Het AquaFox systeem is de perfecte oplossing hiervoor. Het systeem meet hoeveel glazen er worden gespoeld en geeft op basis hiervan altijd de juiste hoeveelheid water en zeep. Hierdoor worden de glazen altijd gereinigd onder optimale condities wat weer resulteert in een perfect schoon glas.
Bijdrage aan verbetering situatie tijdens coronacrisis. We hebben bij de uitbraak van het coronavirus onze zeep laten testen door een laboratorium (Eurofins). Er is gekeken of het spoelwater met daarin gedoseerd de SUN AquaFox zeep virusdodend is. Voor deze test is een monster van het spoelwater genomen waaraan het coronavirus is toegevoegd. Na 15 seconden is 99,99% (log 4) van het aanwezige coronavirus onschadelijk. Dit betekent dus dat het spoelwater van een AquaFox uitermate geschikt is om veilig de glazen te spoelen en als extra voordeel worden de handen die de glazen spoelen ook meteen gedesinfecteerd.

Indien er nat gespoeld wordt is het noodzakelijk dat er voldoende zeep in de bak aanwezig is. Bij handmatig doseren is niet te garanderen en bestaat dus de mogelijkheid dat er te weinig of geen zeep aanwezig is, terwijl het juist de zeep is die het virus onschadelijk maakt. Het AquaFox reguleert de dosering van zeep automatisch en zorgt voor een vaste verhouding tussen water en zeep. Hierdoor kunnen de glazen veilig worden gereinigd.
Toepasbaarheid voor andere ondernemers. Het AquaFox systeem is er echt op gericht om (bier)glazen te reinigen. Wel hebben we op basis van de techniek in de AquaFox een desinfectie paal ontwikkeld, de sanifox.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact