Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Innovative Mechatronic Systems BV, 18e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Versneld robotiseren door revolutionaire transmissie

Een revolutie op het gebied van robotisering. Dat is de missie van IMSystems. Te beginnen bij één van de belangrijkste onderdelen van een robot: de transmissie. Ook wel bekend als tandwielkast. Transmissies komen we in het dagelijkse leven overal tegen zoals in auto’s (versnellingsbak) en zelfs in keukenmixers. IMSystems komt met een revolutie in de wereld van transmissies: de Archimedes Drive. Hiermee wordt de wereldwijde toepassing van robotisering versneld.

Tandeloos

Een transmissie werkt als een vertrager. Het zet de snelle rotatie van een motor om in langzamere maar krachtigere rotatie. In het voorbeeld van de auto zorgt dit voor een juiste aandrijving van de wielen. Een traditionele transmissie gebruikt tandwielen. Heel betrouwbaar maar met een groot aantal problemen. Ze zijn duur, zwaar, luidruchtig en ze hebben smering nodig. De Archimedes Drive is tandeloos. Het systeem gebruikt holle cilinders en werkt op basis van wrijving. Deze transmissie is goedkoop, licht, stil en heeft geen smering nodig.

Zeer nauwkeurig

De Archimedes Drive heeft meer voordelen. Het is kleiner dan een reguliere transmissie. En ook veel nauwkeuriger. Dit gaat helpen in toepassingen als chirurgische robots. Robots zijn nu nog vaak groot, zwaar, duur en niet heel erg nauwkeurig. Maar met de Archimedes Drive gaat de wereld van robotica en mechatronica voorgoed veranderen.

Innovative Mechatronic Systems BV

Innovative Mechatronic Systems logo Delft

Twitter LinkedIn YouTube

Website

Archimedes Drive

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact