Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Innovative Fire Fighting Solutions BV, 31e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

De FlexSIE, het flexibelste voertuig voor hulpdiensten

Innovative Fire Fighting Solutions heeft een compact, multifunctioneel en enorm flexibel voertuig voor hulpdiensten ontwikkeld: de FlexSIE. Deze Flexibiele Snelle Interventie Eenheid kan gebruikt worden als brandweervoertuig, voor personenvervoer of voor een combinatie van die twee. De auto is geheel naar wens op maat te maken en is veel goedkoper dan de huidige brandweerwagens.

FlexiUnits

De wagen is uitgerust met FlexiUnits, een snelwisselsysteem waarmee afhankelijk van de calamiteit, het juiste materieel kan worden meegenomen. Het is geschikt voor brandbestrijding, technische hulpverlening, watervoorziening, materieelvervoer en personenvervoer en kan ingezet worden bij  gasincidenten of chemische ongelukken. Het heeft een variabele voertuigbezetting van 1 tot 9 personen.

Licht in gewicht

Het voertuig is ontwikkeld voor de brandweer, maar kan ook in andere sectoren worden gebruikt. Omdat de FlexSIE zo compact is en veel lichter is dan een normale brandweerwagen, kan de wagen veel sneller op de plek van de calamiteit zijn. Er is berekend dat in 30% van de gevallen escalatie van branden kan worden voorkomen.
Multifunctioneel en kostenbesparend

Minder stilstand

De FlexSIE is veel goedkoper dan bestaande brandweervoertuigen. En omdat de wagen zo multifunctioneel is zal stilstand van de voertuigen veel minder zijn dan bij de huidige conventionele brandweerwagens.

Innovative Fire Fighting Solutions BV

Berlicum

Website

FlexSie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact