Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Icecat NV, 62e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Open Icecat-catalogus: uitgegroeid tot marktstandaard voor productinformatie

Icecat is wereldmarktleider op het gebied van duiding van gestandaardiseerde productinformatie. Open Icecat biedt gratis productinformatie voor inmiddels ruim 300 participerende fabrikanten. Wereldwijd maken gerenommeerde ecommercebedrijven gebruik van de Open Icecat-catalogus, die uitgegroeid is tot een marktstandaard voor productinformatie en in alle gangbare talen wordt ondersteund.

Miljoenen product-datasheets

Icecat beperkt zich niet tot de productinformatie van de participerende merken, maar helpt retailers en andere ecommercepartijen ook om hun assortimenten volledig af te dekken met hoogwaardige productdata (Full Icecat-catalogus met productinformatie). De miljoenen gestandaardiseerde product-datasheets binnen Icecat hebben daardoor al betrekking op duizenden verschillende merken en categorieën.

Miljarden downloads

Het intensieve gebruik van Icecat heeft geleid tot een enorme hoeveelheid jaarlijkse downloads van product-datasheets door de tienduizenden aangesloten ecommerce-sites: online shops, ERP-systemen, vergelijkingssites, inkoopsystemen, review-sites en andere ecommerce-applicaties. In ieder koop- of bestelsysteem is immers het raadplegen van goede productinformatie essentieel. De afgeleide downloadstatistieken vormen een interessante bron voor marktonderzoekers.

Icecat NV

Logo Icecat NV Nieuwegein

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Open Icecat

Bijlagen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact