Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

INCAS³, 78e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Xploring WiseMotes™ verkennen ontoegankelijk terrein

Het Assense INCAS³ levert een uniek draadloos sensorsysteem dat metingen kan verrichten in moeilijk toegankelijke omgevingen. De ronde Xploring WiseMotes™ hebben een diameter van een krappe 4 centimeter en zijn uitgerust met sensoren om onder meer beweging, temperatuur en magnetisch veld te registreren. Ze kunnen worden gebruikt in pijpleidingen, fysische en chemische reactoren en in ondergrondse olie- en gasreservoirs. Met de informatie die de WiseMotes™ verzamelen, kunnen we moeilijk toegankelijke omgevingen beter leren kennen en begrijpen.

Geavanceerde data analyse

De robuuste WiseMotes™ kunnen ruim een uur gegevens verzamelen in omgevingen die tot nu toe onbereikbaar waren voor sensoren. Na de metingen worden de gegevens gedownload op een computer en verder verwerkt met een geavanceerde data analyse. Gegevens van meerdere Xploring WiseMotes™ kunnen daarbij worden gecombineerd om een zo goed mogelijk beeld te kunnen krijgen van de omgeving die ze verkennen.

Testen in 60 meter lange pijpleiding

Eerder dit jaar testte INCAS³ de Xploring WiseMotes™ in een 60 meter lange pijpleiding in het in Saskatchewan, Canada, gevestigde Pipe Flow Technology Centre™. INCAS³ en haar partners werken sinds 2011 aan microsensorsystemen die geïnjecteerd kunnen worden in oliereservoirs, pijpleidingen, industriële mengprocessen en andere ontoegankelijke omgevingen.

INCAS³

Logo INCAS3 Assen

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact