Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

IJsfontein groep, 74e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

IJsfontein laat mensen spelend leren

IJsfontein laat mensen spelend leren. Zij geloven dat mensen van nature nieuwsgierig zijn en intrinsiek gemotiveerd om zichzelf te ontwikkelen. Met speelse interactie wakkert IJsfontein deze nieuwsgierigheid en motivatie aan. Dit doen zij sinds 1997 voor diverse doelgroepen. Met Touch van Gogh maakte men jaren van onderzoek naar het werk van Vincent van Gogh toegankelijk in een speelse app. Museumkids.nl brengt musea bij elkaar door het gezamenlijke maken van een game en motiveert kinderen intrinsiek om met cultureel erfgoed aan de slag te gaan.

Spelend leren geeft energie

Spelen wakkert bij mensen een energie die grenzeloos is. In een spel/game mag je fouten maken, ben je altijd de held en kan je vrijuit experimenteren. Spelend leren is niet nieuw, maar de manier waarop IJsfontein het toepast en gebruik weet te maken van de nieuwste technologieën is innovatief, in sommige opzichten revolutionair en hopelijk het begin van een nieuwe manier van kijken naar onderwijs, leren en het bewerkstelligen van gedragsverandering.

Besparend en effectief

Spelend leren kan bijvoorbeeld in sectoren als de zorg enorme besparingen opleveren, kan onderwijs effectiever maken en mensen helpen hun leefstijl te verbeteren. Grote vraagstukken die vragen om innovatieve oplossingen. Continue leren wordt steeds belangrijker om ontwikkelingen bij te kunnen houden. Leren moet geïntegreerd worden in je dagelijks leven, vanzelfsprekend zijn. Sommige projecten worden door IJsfontein voor iedereen beschikbaar gesteld online of als app en andere projecten zijn alleen voor één opdrachtgever. Bijna alle projecten worden op maat gemaakt. Waarbij sommige projecten zoals bijvoorbeeld de abcdeSIM zeer goed op te schalen zijn voor een groter publiek.

IJsfontein groep

Amsterdam

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Gedeelte portfolio van IJsfontein

Lees meer:

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact