Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

I.C.Y. BV, 49e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Grip op het energieverbruik van campings

I.C.Y. is fabrikant van energiebesparende elektronische producten. Eén van haar producten is een innovatief plug & play energiemanagementsysteem voor campings. De basis voor het systeem zijn de pluggen die in de stopcontacten van de campingplaatsen worden gestoken. Deze leest op afstand het verbruik uit waarna deze data via een draadloze verbinding naar het systeem worden gestuurd. Tevens kan een maximaal Ampèrage ingesteld worden per campingplaats om het verbruik te beperken en te reguleren. Het systeem kan eventueel gekoppeld worden aan een reserveringssysteem of boekhoudpakket van de camping.

Voordelen van het systeem

Doel van het systeem is het creëren van bewustwording van energiegebruik en eventuele -verspilling bij de campinggast. Indien deze meer verbruikt dan afgesproken, dan ontvangt men een waarschuwing. Het systeem schakelt automatisch de energietoevoer voor de desbetreffende standplaats gedurende 1 minuut uit. Bij een structurele overschrijding kan de stroom definitief -op een nader te bepalen moment- worden uitgeschakeld. Andere voordelen zijn: het mogelijk maken van een juiste doorberekening van de werkelijke energiekosten, het hanteren van een juiste tariefstelling en een rendementsverbetering voor de algehele energiehuishouding op campings. Daarbij gaat het systeem misbruik voor stroompunten en overbelasting van het net tegen.

In de praktijk

Acht campings gebruiken het systeem ondertussen, zo ook Camping Ginsterveld in Burg-Haamstede. Naar volle tevredenheid! De ervaring hier is dat gasten bewuster omgaan met hun verbruik en dat het systeem zichzelf regelt.

I.C.Y. BV

Logo I.C.Y. BVLemmer

 LinkedIn

Website

Stekker, schematische weergave en beheerscherm op laptop

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact