Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Hygear BV, 39e plaats MKB Innovatie Top 100

Waterstof uit aardgas

HyGear is een clean tech company, gespecialiseerd in het verkleinen van chemische processen die normaliter alleen op grote schaal efficiënt zijn. Deze kleinschalige minifabriekjes kunnen decentraal worden ingezet, waardoor grote inefficiënte ketens met veel transport overbodig en processen efficiënter worden. Lokale afvalstromen kunnen worden omgezet in waardevolle producten.

Op kleine schaal watertof produceren

HyGear's Hydrogen Generation System (HGS) produceert op kleine schaal waterstof op de locatie van de eindgebruiker. Deze on-site productie levert een aanzienlijke kosten- en emissiebesparing op ten opzichte van de conventionele methode middels tubetrailer transport van gecomprimeerd waterstof. Daarnaast voorkomt de HGS de noodzaak van een on-site waterstofopslag en de afhankelijkheid van de waterstoflevering. De HGS is afgestemd op de waterstofvraag en -kwaliteit van de glas-, metaal- en voedingsindustrie, maar kan in de toekomst ook worden toegepast voor waterstoftankstations.

Nu aardgas straks biogas

Het systeem is ontwikkeld om zo efficiënt mogelijk waterstof te produceren. Restwarmte of restproducten van het ene proces, worden zoveel mogelijk gebruikt voor andere processen. Momenteel wordt aardgas gebruikt als input voor het reformen, maar in de toekomst zullen ook meer duurzame bronnen zoals biogas mogelijk zijn.

Aansluiten op eigen aardgasnet

HyGear gebruikt haar eigen reform-technologie en betrouwbare PSA-technologie, waardoor het aardgas efficiënt kan worden omgezet in waterstof. Het systeem kan simpelweg worden aangesloten op het eigen aardgasnet.

Winnaar Blue Effiency Award 2013

HyGear is de winnaar van de Mercedes Benz Blue Effiency Award 2013. Jury: "De waterstof van een HyGear installatie brengt de komst van de nieuwe generatie elektrische voertuigen een stap dichterbij." Lees verder.

Hygear BV

Arnhem

Facebook  LinkedIn

Website

HSG van Hygear

Hygear ontvangt Mercedes Benz Blue Effiency Award 2013

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact