Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Hydrographic and Marine Consultants BV
64e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Computer toetst belading op zeeschepen

Beladingscomputer voor zeeschepen die sterkte en stabiliteit toetst aan wettelijke normen. De werkelijk zee- en weersomstandigheden ter plaatse worden geregistreerd en vergeleken met voorspellingen.

Strain Analyses and Fatigue Engineering for voyage Planning (SafePlan)

Een beladingcomputer is wettelijk verplicht voor zeeschepen met bepaalde afmetingen en toepassingen. Hiermee worden de sterkte en stabiliteit getoetst aan wettelijke normen door berekeningen. Omdat de ladinggewichten vaak geschat zijn bevat SafePlan een meetsysteem om de actuele waarden te meten. De werkelijk zee- en weersomstandigheden ter plaatse worden geregistreerd en vergeleken met voorspellingen. Waarbij ook weersomstandigheden in de omgeving worden meegenomen. Gevaarlijke situaties kunnen worden ingeschat en waar mogelijk worden vermeden. Naast reguliere vaart heeft SafePlan nog een aantal specifieke toepassingen, zoals bewaking tijdens de sloop en de berging van een schip.

Marine Quality Kit

Onder Safeplan valt ook De Marine Quality Kit (MQK), een mobiel meetsysteem om aan boord van schepen spanning in metaal en scheepsbewegingen te meten. De MQK combineert belastingsdata met bewegingsdata. Hierdoor wordt een database opgesteld van scheepsspanningen gerelateerd aan de reactie van een schip op een bepaald weerstype. Het unieke van de MQK zit 'm in het combineren van deze data én het mobiel zijn. De MQK kan voor korte of langere tijd geïnstalleerd worden. Dit is belangrijk bij groot, complex en gevoelig materieel, zoals boorplatformen en elektrotechnische installaties.

Hydrographic and Marine Consultants BV

Almere

 Twitter LinkedIn

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact