Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Hulst Innovatie, 56e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Voeren en melken tegelijk

De 3C melkcarrousel is het resultaat van de ervaringen en het denkwerk van een praktische boer en techneut. Die was niet tevreden over zijn eigen draaimelkstal. Hij ging kijken en melken bij collega’s in de hele wereld. Van Texas tot Nieuw Zeeland. Terug in zijn eigen melkput bedacht hij de ideale manier van melken: de 3C carrousel. Koemelken in een roterende binnenmelkstal.

Onderhoudsvrij

Uniek hierbij is de combinatie van voeren tijdens het melken op een roterende stal waarbij de koe met de achterpoten naar de binnenzijde van de roterende stal staat. Het zogenaamde binnenmelken tussen de achterpoten door. Het voeren en de beweging van de voerbak tijdens het in- en uitlopen van de koe, gaat zonder mechanische aangedreven systemen en is daarom onderhouds- en storingsvrij.

Dierenwelzijn

Er wordt steeds meer van de melkvee-industrie gevraagd op het gebied van dierenwelzijn en de ergonomie van de melkveehouder. Melkveehouders staan onder grote druk en kunnen alleen een gezonde bedrijfsvoering in stand houden als hun basis voor een efficiënte melktechniek op orde is. De 3C (Cows, Comfort, Capacity) rotormelker biedt deze basis.

Hulst Innovatie

Logo Hulst Innovatie Westeremden

Facebook Twitter

Website

3C Carrousel in gebruik

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact