Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Hulst Innovation Cable Equipment BV, 51e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Efficiëntie in bekabeling windparken

Tijdens het ontwerpen en bouwen van turntables, grote draaitafels voor het laden van stroomkabels tijdens de aanleg van bijvoorbeeld windmolenparken op zee, bedacht deze specialist in de offshore industrie dat het nog efficiënter kan. Dat idee resulteerde in de ontwikkeling van een Modulair Cable System (MCS). Moesten voorheen de kabels tijdens transport van fabriek naar eindbestemming steeds opnieuw op een spoel worden gelegd, dankzij dit systeem is dit nu tot een minimum beperkt. Tel daarbij op dat ook de overheveling van de kabel van basket naar basket minder vaak nodig is en dat zorgt er voor dat de kans op beschadigingen behoorlijk afneemt.

Transport eenvoudiger

Wereldwijd dringt de noodzaak om over te schakelen op duurzame energiebronnen steeds meer door. Windparken op zee is een manier om in duurzame energie te voorzien. De bouw van windparken zal nog wel even doorgaan en het MCS is een efficiënte manier voor de aanleg van stroomkabels in deze parken! Het MCS maakt namelijk ook het transport van fabriek tot aan het windpark eenvoudiger en dat bespaart weer kosten omdat er bijvoorbeeld kleinere installatie-schepen kunnen worden ingezet. Daarnaast is het systeem zeer geschikt voor het opslaan van reservekabels en biedt het een efficiënte manier om met een willekeurig DP2 schip een kabel op zee snel en goed te repareren.

Brede toepassing

H.I.C.E ontwerpt, bouwt en levert sinds 2006 machines om kabels te leggen t.b.v. windparken. De kennis van de  aandrijftechniek binnen de offshore wereld is ook al eens ingezet bij de productie van roterende melkstallen in de agrifood markt. Dus wie weet welke markten de toepassing nog meer gaat veroveren.

Hulst Innovation Cable Equipment BV

Logo Hulst Innovation Cable Equipment BV Westeremden 

Website

Hulst Innovation

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact