Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Horus View and Explore BV, 54e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Plaats delict in twee minuten in beeld

Om de situatie van een verkeersongeval voor betrokkenen, verzekeraars en rechtbank duidelijk te maken, onderzoekt de politie ernstige verkeersongevallen. Vaak heeft dit verkeersopstoppingen tot gevolg. Dit oponthoud wordt minder, want Horus heeft een softwareoplossing ontwikkeld waarmee (verkeers)ongevallen worden vastgelegd met video vanuit een rijdende politieauto. Deze 'recording' geeft een compleet en nauwkeurig beeld van de situatie. De weg kan na een ongeval onmiddellijk weer vrijgegeven worden voor het overige verkeer.

Complete analyse op politiebureau

De complete analyse kan hierna op het politiebureau worden gedaan, zodat het meten van remsporen, simulaties en reconstructies uitgevoerd kunnen worden. Een bijproduct die deze innovatie heeft opgeleverd, is de mogelijkheid om vanuit dezelfde video opnames luchtfoto's te creëren van wel 800 keer hogere resolutie dan de bestaande luchtfoto's.

Kostenreductie

Omdat de hele locatie in een film is vastgelegd, hoeft er alleen maar gemeten te worden als er aanleiding toe is. Dit levert een enorme kostenreductie op in de ongevalanalyse en administratieve afhandeling.

Award

Verder wordt dezelfde technologie ingezet door overheden, aannemers en ingenieursbureaus voor onderhoud op het spoor, water en de weg. Horus won onlangs voor deze technologie  in Genève een mondiale award op een internationale conferentie.

Horus View and Explore BV

Horus View and Explore logo Bedum

 Twitter LinkedIn

Website

Horus View and explore

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact