Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Holland Reefer Service BV, 30e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Gevaarlijke gassen in koelsystemen snel ontdekt met RRA 'sniffer' test

Holland Reefer Service heeft een revolutionaire manier ontwikkeld waarmee snel kan worden ontdekt of de samenstelling van het koudemiddel in koelsystemen vervuild is met gevaarlijke stoffen zoals het gevaarlijke R40.

Onderhoud reefercontainers

De reefer(koelcontainer) markt is een groeimarkt. Vanuit alle hoeken van de wereld worden reefers met (bederfelijke) waar onder geconditioneerde omstandigheden naar Rotterdam vervoerd. Denk aan de grote hoeveelheden containers met bananen die de oversteek naar Europa maken maar ook aan bonsai boompjes uit China.

Licht ontvlambaar en explosief

Holland Reefer Service verzorgt het onderhoud van deze reefercontainers en ontdekte dat niet altijd het gangbare betrouwbare koudemiddel wordt gebruikt, maar een mengsel van het giftige gas R40. Dit middel zit in 3 a 4% van alle reefers in het koelsysteem en is uiterst licht ontvlambaar en explosief. In het Vietnamese Ho Chi Minh stad explodeerden tijdens onderhoudswerkzaamheden 2 koelcontainers met als gevolg 2 doden 3 zwaar gewonden. Holland Reefer Service heeft nu een testkit ontwikkeld die kan waarnemen of het gevaarlijke R40 zich in het koelmechanisme bevindt.

Vervuild koelsysteem

Met de Refrigerant Risk Assesment 'sniffer' test kan men snel nagaan of het koudemiddel vervuild is. Een vervuild koelsysteem is onder bepaalde omstandigheden heel gevaarlijk. Vroegtijdig vaststellen van de aanwezigheid van gevaarlijke gassen verminderd risico's waar koudemiddel van toepassing is; zelfs airconditioning van auto's. Vooral in de reefer branche (nationaal en internationaal) is de tool enthousiast ontvangen.

Holland Reefer Service BV

Rotterdam

  LinkedIn

Website

Marco Kramer, Frank Bontekoe met  Refrigerant Risk Assessment test

Refrigerant Risk Assessment testkit

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact