Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Holland Container Innovations NL BV, 16e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Opvouwbare zeecontainer bespaart kosten in competitieve markt

Al ruim 50 jaar domineert de zeecontainer het wereldwijde goederentransport. Volgeladen zijn deze containers interessant voor de vervoerder, lege containers terugrijden of varen is echter een enorme kostenpost. Holland Container Innovations in Delft verzon er iets op: de inklapbare zeecontainer.

Herpositioneren kost geld

Doordat de wereldwijde handelsstromen niet in balans zijn, varen rederijen continu met lege containers tussen verschillende continenten. Dit zogenaamde herpositioneren kost rederijen meer dan € 25 miljard per jaar. Dit heeft een negatief effect op de winstgevendheid van rederijen: een serieus probleem in de tijd waarin transporttarieven enorm onder druk staan.

Snelle methode

Het Delftse bedrijf bedacht een oplossing voor deze kostenpost en ontwikkelde de inklapbare stalen 40ft container. Deze container laat zich opvouwen tot een kwart van het oorspronkelijke volume. Eerst vouwen de lange zijwanden naar binnen, daarna worden de korte eindwanden er plat overheen gelegd en vervolgens zakt het dak er bovenop. Vier van deze platte gestapelde containers zijn samen even groot als een normale container en kunnen als een bundel worden vervoerd. Het opvouwen en bundelen gebeurt met machines die standaard in de haven aanwezig zijn. Het inklappen van de container kost 4 minuten.

Kosten- en milieubesparend

De ISO gecertificeerde container is inmiddels aan verschillende rederijen verkocht. Die besparen tot wel 25% op hun operationele kosten door het reduceren van onnodig transport en overslaghandelingen. Bijkomend voordeel is dat de emissie van het transport met 15% afneemt. Waar eerst vier trucks nodig waren, is er nu maar één nodig.

Holland Container Innovations NL BV

Logo Holland Container Innovations NLDelft

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Opvouwbare zeecontainer

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact