Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Hinova BV, 38e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Natuurlijk klimaat in de kas

Hinova ontwikkelt innovaties die telers ondersteunen bij duurzame teelt op basis van ‘Het Nieuwe Telen.’ Oftewel energiezuinige teelt met een optimale productie. Het VentilationJet systeem past hier goed bij. Het stelt het gewas centraal en zorgt voor een gezond klimaat in een tuinbouwkas. Het regelt op natuurlijke wijze de vochthuishouding en luchtbewegingen. Met als resultaat: een gelijkmatig klimaat in de kas.

Gelijkmatige temperatuur, luchtvochtigheid en CO2

Het VentilationJet systeem verkleint verschillen in temperatuur, luchtvochtigheid en CO2. Met ventilatoren wordt de koude droge buitenlucht de kas in gebracht en middels het verticale ventilatiesysteem direct gemengd met de kaslucht. Dit zorgt voor een optimale menging en luchtbeweging in en door het gewas. Ten opzichte van traditionele teelt is het met dit systeem niet langer nodig warmte in de kas te brengen om verdamping van gewassen te stimuleren. Ook hoeven energieschermen, die doorgaans gebruikt worden voor een betere isolatie van de kas, ’s nachts niet meer geopend te worden indien het te vochtig in de kas is. De lichtuitstoot van de belichtingsinstallatie kan bovendien tot nul worden gereduceerd. Dit alles scheelt energie èn voorkomt dat het klimaat in de teeltruimte ontregeld raakt.

Volop in bedrijf

Het VentilationJet Systeem is gepatenteerd en wordt sinds enkele jaren veelal als proef geleverd. Een aantal tuinbouwbedrijven heeft na de testperiode de proef opgeschaald naar het volledige bedrijf. In januari 2016 is bij Greenco de nieuw gebouwde kas van 10.000 m2 het VentilationJet Systeem in gebruik genomen. De snackgroenten Tommies worden hier geteeld.

Hinova BV

Logo Hinova Berkel en Rodenrijs

Website

VentilationJet systeem

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact