Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Hakvoort Daglicht BV, 62e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Haal het zonlicht binnen

Zon- en daglicht zijn weldadig, voor mens en dier. Op avonden met langer daglicht of in het seizoen waarin er langer daglicht is, voelen de meeste mensen zich vaak vrolijker en beter. Voor bepaalde dieren gaat dat zelfs nog een stap verder. Na onderzoek is gebleken dat in zijn totaliteit het welzijn van het vee verbetert.  Koeien blijven langer actief, zijn minder vaak ziek en de vruchtbaarheid neemt toe. Een bijkomend positief en niet onbelangrijk effect is dat de melkproductie en de kwaliteit van de melk aanzienlijk stijgt.

Betere prestaties door dag- en zonlicht

Het Hak4t Daylight Extender (Hak4t D-ex) systeem helpt mensen en dieren zich goed te voelen, beter te presteren en meer uit het leven te halen door de invloed van zoveel mogelijk natuurlijk daglicht, daar waar nodig ondersteund met dynamisch kunstlicht of geremd door zon- en warmtewering. Het systeem werkt 24/7 geheel zelfstandig.  Doordat het Hak4t D-ex systeem de natuur inzet als hoofdenergiebron, levert de Hak4t D-ex een duurzame bijdrage aan de wereld.

Besparing energiekosten

Het Hak4t D-ex systeem kan een besparing op de energiekosten realiseren van ongeveer 60% omdat naast hoofdzakelijk gebruik maken van het aanwezige daglicht de overig benodigde energie duurzaam opgewekt wordt via geïntegreerde zonnepanelen en/of windturbines. Ook wordt de piekbelasting van het inschakelen van licht beperkt. Het systeem heeft een snelle terugverdientijd, veroorzaakt geen lichtvervuiling en is onderhoudsarm. De Hak4t D-ex wordt op meerdere manieren middels IP's beschermd.

Hakvoort Daglicht BV

Hardenberg

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Hakvoort Daglicht

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact