Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

HBD, 64e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Droogsysteem voor zorgcliënten verlaagd stress, pijn en belasting

Afdrogen na het douchen. Niets iets waar de meeste mensen vaak bij stilstaan. Maar voor patiënten en zorgbehoevenden met reumatische klachten, spasme of aanraakpijn, kan het afdrogen met een gewone handdoek door zorgverleners tot urenlange pijn en stress leiden. En bij zorgverleners een flinke fysieke belasting vormen.

Winst voor zorgbehoevende en zorgverlener

De Care Dryer van HBD Care uit Alphen aan den Rijn lost dat anders op. Zorgbehoevenden worden gedroogd door middel van infraroodstraling en warme lucht. Zorgbehoevenden koelen niet af na het douchen en blijven daardoor veel meer ontspannen. Ze hebben minder last van smetplekken en worden bovendien droger waardoor ze makkelijker aan te kleden zijn. Dat maakt het werk van zorgverleners ook makkelijker en lichter.

Internationale aandacht

De Human Body Dryer is geïnspireerd door een droogcabine in het zwembad van Centerparcs en door professionals in de praktijk ontwikkeld. Inmiddels wordt de Care Dryer gebruikt in instellingen in onder andere Zwammerdam, Nieuwveen, Nootdorp en Waddinxveen. Maar er is ook internationale belangstelling uit onder andere Zweden voor deze innovatie.

HBD

HBD - Human Body Dryer - logo Alphen aan den Rijn

Facebook Twitter

Website

Human Body Dryer

 

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact