Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Group 2000 Nederland BV, 91e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Beveiligingsmuur voor mobiele telefonie

Cybersecurity staat volop in de belangstelling, met een grote focus op internet en bescherming van kritieke (communicatie) infrastructuren Daardoor lijkt de beveiliging van mobiele netwerken en mobiele communicatie onderbelicht te blijven. Group 2000 heeft nu als eerste bedrijf een oplossing die operators beschermt tegen protocol aanvallen op het SS7 netwerk. Met LIMA SS7 Secure wordt het interne netwerk van de operator beschermd, maar ook de privacy van de gebruikers van het netwerk.

Databescherming

Het is een firewall die beschermt tegen aanvallen. Het voorkomt bijvoorbeeld dat er spam op kosten van andere gebruikers wordt verstuurd via SMS en dat telefoongesprekken worden omgeleid. Ook kunnen gebruikers van het netwerk niet meer geïdentificeerd worden, en blijven hun locaties en beveiligingssleutels verborgen. Wel zo prettig voor eindgebruikers maar ook de mobiele operator in het kader van databescherming en wettelijke eisen waar bedrijven aan moeten voldoen.

Chaos Communication Congress

Zo werden vorig jaar de zwakheden van het protocol gedemonstreerd tijdens het Chaos Communication Congress in Hamburg. Daar bleek de urgentie voor operators om zich te beschermen. Group 2000 werd dit jaar uitgenodigd op de Cyber Security Week om de LIMA SS7 Secure & LIMA Mobile Network Protect oplossing te presenteren.

Group 2000 Nederland BV

Logo Group 2000 Nederland Almelo

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact