Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Groeien, fouten maken en het creëren van een veilige werksfeer

GoalGorilla op rtv Oost

Veel online communities bestaan na een jaar niet meer. Dat komt bijvoorbeeld door lastig te gebruiken software, gebrek aan ondersteuning en lage betrokkenheid van de deelnemers. GoalGorilla uit Enschede heeft met Open Social een antwoord op deze uitdagingen.Met deze innovatie veroverden ze een plaats in de KVK Innnovatie Top 100 van 2019. Layla Bil van rtv Oost sprak met Taco Potze en Mieszko Czyzyk van GoalGorilla over groeien, fouten maken en het creëren van een veilige werksfeer.

Afgelopen jaar bouwden ze een parodie op het opgeheven platform Hyves. Omdat het kon, maar ook om te laten zien dat gebruikers zelf willen beslissen wat er met hun privacygegevens gebeurt. "Dit werd op een vrijdagmiddag op het terras geroepen na de uitzending van Zondag Met Lubach waar hij mensen opriep om massaal Facebook te verlaten", vertelt Taco Potze (35). Samen met Mieszko Czyzyk (37) zetten ze elf jaar geleden het internetbureau GoalGorilla op. "Toen we Hyves bouwden was het bijna weekend, maar wij zaten de rest van de avond achter onze computer om deze site in de lucht te krijgen."

Enthousiasme

Het zegt alles over het enthousiasme waarmee het jonge team van GoalGorilla werkt aan steeds een beter product voor haar klanten. Ze bouwen webapplicaties voor (internationale) organisaties en bedrijven die een toegankelijk sociaal netwerk willen bouwen om met hun klanten, vrijwilligers of gebruikers in contact te blijven. De United Nations, Greenpeace International en Slachtofferhulp Nederland zijn voorbeelden van de duizend bedrijven die van hun software gebruikmaken.

Dutch Interactive Award

Potze: "Wij zijn begonnen als internetbureau dat maatwerk oplossingen bood voor onze klanten. In 2015 wonnen we de Dutch Interactive Award voor de toepassing die we voor Greenpeace International bouwden." Met deze toepassing konden medewerkers en vrijwilligers zelf bepalen hoe ze hun community uitbouwden.

Het zorgde ervoor dat er een ongekend aantal vrijwilligers op de been was voor de open dag van de Rainbow Warrior, het schip van Greenpeace. "Vanuit daar besloten we iets soortgelijks te bouwen en dat voor meer bedrijven en organisaties beschikbaar te stellen."

Doorgroeien

Czyzyk en Potze haalden voor de ontwikkeling 200.000 euro op door een crowdfundingcampagne. Hiermee konden ze doorgroeien naar het het bedrijf zoals het nu is. Vanuit de kantoren in Enschede en Amsterdam werken ze met een team van 25 mensen aan de ondersteuning van hun klanten.

Knuffel-minion en een veilige werksfeer

 "We zijn een jong en innovatief bedrijf en daar hoort ook bij dat we fouten maken. Het is voor ons belangrijk dat we met elkaar een cultuur creëren waar we die fouten bespreekbaar kunnen maken." Daar hebben ze bij GoalGorilla een verfrissende manier voor bedacht. "Elke maand rijken we de Minion of the month-award uit. Elke medewerker kan meedoen door zichzelf te nomineren, te vertellen wat er fout ging en vooral wat diegene ervan heeft geleerd. Aan de hand van het applaus van de rest van de collega's, bepalen we dan wie de grootste blunder maakte en dus de Minionknuffel op zijn bureau krijgt. Want het is niet erg om fouten te maken, als je er maar van leert."

Drop-outs

De Minionaward is voor Czyzyk en Potze één van de manieren om een veilige sfeer en teamgevoel te creëren binnen GoalGorilla. "We zijn een zelfsturend team, dus wij kijken zeker niet constant bij onze werknemers over de schouders."

Zo'n team vraagt om een bepaalt soort werknemer, maar volgens Potze kan je niet altijd aan iemands cv zien of diegene geschikt is. "Wij hebben relatief veel mensen in dienst die hun studie niet hebben afgemaakt. Programmeurs zijn vaak introverte mensen en die zijn niet altijd zo bezig met schooldingen. Maar we willen wel dat sollicitanten kunnen laten zien dat ze hun tijd nuttig hebben besteed."

Nooit meer solliciteren

Dat Potze en Czyzyk minder waarde hechten aan diploma's heeft deels te maken met hun eigen achtergrond. Ze leerden elkaar kennen op de opleiding technische bedrijfskunde aan de Universiteit Twente, maar maakten allebei hun studie niet af. "Op een gegeven moment moesten we kiezen, verder met onze onderneming of verder met onze studie. Dat was wel een lastige keuze, we hadden toch al veel geïnvesteerd in onze studie en je wil je ouders niet teleurstellen."

Potze heeft geen spijt. "Ik ga ervan uit dat ik nooit meer mijn cv hoef op te sturen om ergens te solliciteren. Dus ik zie het niet als een belemmering."

Bron: rtv Oost | Layla Bil
Foto: GoalGoralla

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact