Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Greenpeak Technologies BV,
21e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Communicatiechips voor de slimme woning

GreenPeak ontwikkelt radiochips voor draadloze communicatie in het "slimme Huis. Deze chips worden ingebouwd in de set-top box die een centrale rol speelt in alle toepassingen binnen de "slimme woning". Een woonconcept waarbij allerlei toestellen zoals de thermostaat, bewegingssensoren, verlichting en het alarmsysteem op een slimme manier verbonden zijn met de set-top box en via de ingebouwde gateway met het internet. De bewoner kan op die manier alle toepassingen in zijn huis via een smartphone op afstand controleren en aansturen.

Het slimme huis

In het slimme huis werken alle toepassingen op een geïntegreerde manier: bijvoorbeeld, een bewegingssensor in de huiskamer kan communiceren met een applicatielaag die weet of het alarm al dan niet aan staat. Als er beweging wordt gedetecteerd en het alarm staat aan, dan zal het alarm geactiveerd worden en wordt de bewoner via zijn smartphone op de hoogte gebracht. Is de bewoner thuis dan zal bijvoorbeeld het licht in de huiskamer automatisch aangaan.

Minder energieverbruik

Alle toepassingen in het slimme huis maken het huis ook energie-efficiënter: aansturen van thermostaat en verwarming, automatisch uitschakelen van lichten zullen de energiefactuur doen dalen. GreenPeak zorgt er bovendien voor dat door extreem laag energieverbruik van de draadloze sensorcommunicatie de batterijen in deze toepassingen nooit vervangen hoeven te worden.

ZigBee open industrie standaard

Iedereen praat al vele jaren over "het huis van de toekomst", de GreenPeak chips werken volgens de ZigBee open industrie standaard zodat alle toepassingen in en rond het huis met elkaar kunnen communiceren.

Greenpeak Technologies BV

Utrecht

 Twitter LinkedIn

Website

Het slimme huis

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact