Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

GreenPowerFoods BV, 8e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Groentefriet

Dagelijks discussiëren ouders en kinderen over groente. En de standpunten zijn op voorhand helder. Waar de ouders de gezondheidsvoordelen bepleiten, zijn hun kinderen duidelijk over de smaak: “Dit lust ik niet!”  Voedingstechnoloog Marc van Hulst herkent deze situatie als geen ander.  Geen zin meer in de discussies met zijn vierjarige zoon, besloot hij een oplossing te verzinnen.  En wat hij bedacht, zal veel ouders verbluffend simpel in de oren klinken. Hij introduceerde: groentefriet!

Groentefriet

Want waar groente vaak op het bord blijft liggen, zijn de knapperige Franse frietjes meestal snel op. Dus waarom geen frietjes maken van groente?  Groentefriet is een licht gekruid frietje gemaakt van witte bonen, wortel en mais. Groentefriet is met 100% langzame koolhydraten een goede vervanging van snelle koolhydraten zoals aardappelen(friet), witte rijst en pasta. Deze ingrediënten zijn van nature vezelrijk, een natuurlijke bron van duurzame eiwitten en diverse vitaminen en mineralen.

Gezonde trend

Groentefriet past helemaal in de filosofie van Green Power Foods, het bedrijf dat Marc van der Hulst in 2014 oprichtte.  Green PowerFoods wil met ‘innovaties en foodsolutions’ de wereld een beetje beter maken. Gezonde voeding kan volgens het bedrijf een enorme bijdrage leveren aan het terugdringen van welvaartsziekten zoals obesitas, diabetes type2, coronaire hartziekten en diverse soorten kanker. Groentefriet is  inmiddels terug te vinden op de vriesafdeling  van diverse supermarkten. Ook restaurants beginnen de gezonde frietjes te ontdekken. En het bedrijf is klaar voor export naar het buitenland: het product is gepatenteerd in Europa, de Verenigde Staten en Canada.

GreenPowerFoods BV

Logo GroentefrietMuiderberg

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Website

Verapkking van groentefriet

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact