Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Gordian Logistic Experts, 87e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Voorraad op afstand bijgehouden

Spare parts planning is een lastige discipline binnen de logistiek. Veel bedrijven werken met standaardsystemen, en de benodigde logistieke kennis en modellen om voorspellingen te kunnen doen, ontbreken. Het gevolg is te kleine of te grote voorraden van reserve onderdelen, wat resulteert in onnodige kosten.

Planning Services is een gestructureerde nieuwe dienst voor het voorraad houden en distribueren van spare parts van de klant, met als doel een optimale balans creëren tussen:

  • beschikbaarheid van service parts;
  • geïnvesteerd kapitaal; en
  • operationele kosten.

Vanuit de Spare Parts Planning Control Tower, wordt voor verschillende bedrijven en meerdere logistieke ketens de voorraad op afstand bijgehouden. Dit geeft schaalvoordelen en efficiëntie, bijvoorbeeld omdat in grotere hoeveelheden en dus tegen betere prijzen kan worden ingekocht.

Minder voorraadkosten

Een voorraadreductie betekent uiteraard minder voorraadkosten. Daarnaast heeft dit efficiënte voorraadbeleid als gevolg dat minder reserveonderdelen onnodig op voorraad blijven liggen, en uiteindelijk als overtollige voorraad moet worden gescrapt.

Integraal verantwoordelijk

Planning Services is meer dan alleen het toepassen van slimme voorraad modellen. Samen met één of meerdere dienstverleners kan Gordian de TOTALE logistieke afhandeling overnemen, met eigen planners en ICT, vanuit het Spare Parts Control Tower regiecentrum. Dit houdt in dat Gordian de integrale verantwoordelijk voor spare parts management overneemt van de klant, alsmede verantwoordelijkheid draagt voor de beschikbaarheid van reserve onderdelen en de voorraadkosten.

Gordian Logistic Experts

Utrecht

 Twitter 

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact