Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Gongslag voor 12e MKB Innovatie Top 100 van KvK

De Kamer van Koophandel (KvK) roept met een heuse gongslag bij Euronext Amsterdam alle innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf op om zich aan te melden voor de 12e MKB Innovatie Top 100: de mooiste innovatie-etalage van Nederland. De 100 bedrijven en hun innovaties worden in het najaar bekendgemaakt, tijdens de Dag van de Innovatie van de KvK. Inschrijven kan nog tot 15 april aanstaande.

Deelnemen heeft effect

Deelname aan de MKB Innovatie Top 100 legt de meeste genomineerden geen windeieren. Harrie Evers van het Hengelose NormTEQ noemde eens het winnen voor hem een doorbraak in de markt. En Steinar Henskes, CEO van Bird Control Group, over de Top 100: "De notering in de MKB innovatie Top 100 gaf ons internationaal de body om door te breken." Vorig jaar veroverde Yoni de eerste plaats met innovatieve tampons, maandverband en inlegkruisjes van biologisch katoen.

Impact voor de samenleving

De nominaties worden beoordeeld op hun impact voor de branche en de samenleving, originaliteit, omzet en groeipotentie. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het midden- en kleinbedrijf in staat is. Afgelopen 11 jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb.

Inschrijven MKB Innovatie Top 100

De eer om op 6 maart 2017 de beurs te openen, stipt om negen uur, was aan Peter Bargon, directeur segment zzp en klein mkb.

Ook Optics11 was bij de gongslag aanwezig. Dit bedrijf werd 7e in de MKB Innovatie Top 100 2016 met een sensor in glasvezel.

Een enorme kick
"Een plek in de MKB Innovatie Top 100 gaf ons, Optics11, een enorme kick: een plaats tussen al die andere mooie bedrijven! Mijn tip voor innovatieve ondernemers: als je met mooie innovaties bezig bent, is meedoen een must. Voor je eigen bedrijf, om te laten zien wat er met nieuwe ontwikkelingen mogelijk is, maar ook om anderen te motiveren te innoveren. Ik zie onze deelname aan de MKB Innovatie Top 100 als een bewijs dat we goed bezig zijn en ik denk dat anderen dat ook zo ervaren."

Hans Brouwer, Raad van Commissarissen Optics11

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact